AANKOOP VAN EEN WONING

Wat kan Ferwerda voor u betekenen?

De aankoop van een woning is geen gemakkelijke zaak, zowel emotioneel als zakelijk gezien. Het kopen van een woning is geen dagelijkse routine, en u wilt natuurlijk geen kat in de zak kopen.

Is de vraagprijs reëel? Zijn er 'verborgen gebreken'? Zijn er op korte termijn kosten te verwachten m.b.t onderhoud? Wat is eigenlijk de bestemming van dat veldje verderop in de straat? Is de woning constructief in orde? Wat zou een goed openingsbod zijn, en moeten er ook andere voorwaarden besproken worden? En zo zijn er nog vele vragen en onzekerheden te bedenken.

Door het inschakelen van een deskundige op dit gebied voorkomt u veel problemen, en is het risico van "iets over het hoofd zien" minimaal. Wij informeren u uitvoerig over de staat van het huis, de prijs-kwaliteit verhouding, en alle andere bijkomende (juridische) aspecten.

De makelaars van Ferwerda Joure begeleiden de aankoop van de door u gewenste woning van begin tot eind, waarbij betrouwbaarheid, deskundigheid en professionaliteit hoog in het vaandel staan!

Bezichtigen, onderhandelen en kopen van de woning

Veelal heeft u al een woning op het oog, immers met name door de internetsites is het huizenaanbod heel toegankelijk geworden. Maar het kan ook zo zijn dat u wegens bijvoorbeeld tijdgebrek niet in de gelegenheid bent om regelmatig te speuren naar nieuw te koop gekomen woningen. Desgewenst kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Wij houden dagelijks voor u in de gaten of er nieuw aanbod is wat aan u wensen voldoet, en wij brengen u hiervan direct op de hoogte.

Onze makelaar zal samen met u de woning bezichtigen. Na iedere bezichtiging evalueren wij de woning met u in een persoonlijk gesprek. Wij wijzen u op voor- en nadelen, eventueel noodzakelijk toekomstig onderhoud, bestemmingsplannen, prijs-kwaliteit verhouding etc. Als u geïnteresseerd bent in de woning, brengen wij een bod uit, in zeer nauw overleg met u.

Wij onderhandelen voor u met de verkoper of diens makelaar. Tijdens de gehele onderhandeling adviseren wij, maar u neemt als potentiële koper van de woning en als onze opdrachtgever, uiteindelijk zelf de nodige beslissingen. Veelal zal de verkoper zelf ook een makelaar hebben ingeschakeld bij de verkoop van zijn woning. Realiseer u goed dat de makelaar van de verkopende partij uitsluitend de belangen van de verkoper zal behartigen, en niet de uwe!

Een makelaar is een professionele onderhandelaar, het is ons dagelijks werk en wij kennen het 'klappen van de zweep'. Als uw aankopend makelaar zullen wij uitsluitend uw belangen behartigen!Onze makelaars zijn niet op emotionele wijze betrokken bij de aankoop, waardoor wij op zakelijke en correcte wijze de onderhandelingen kunnen voeren, zonder dat de verkoper 'grip' kan krijgen op uw persoonlijke gevoelens als spanning, stress of onzekerheid.

Nog een heel belangrijk aspect: de onderhandelingen gaan niet alleen over de koopsom, maar ook over de minstens zo belangrijke ontbindende voorwaarden, de roerende zaken, de datum van overdracht etc.

De koopakte

Wanneer overeenstemming is bereikt met de verkoper, zullen alle afspraken op correcte wijze in de koopakte vastleggen. De verkopende partij of diens makelaar zal meestal de koopakte opmaken, wij zullen deze voor ondertekening voor u controleren op onjuistheden.

Eindinspectie en de eigendomsoverdracht

Vlak voor de eigendomsoverdracht welke bij de notaris zal plaatsvinden, gaan we met de verkopers nog een laatste keer de woning inspecteren, zodat we met zekerheid kunnen vaststellen dat alles overeenkomstig de gemaakte afspraken wordt opgeleverd. Mochten er problemen of vragen zijn, dan treden wij op als uw adviseur en woordvoerder. Bij de notaris wordt de reeds door ons gecontroleerde akte ondertekend.

Als de eigendomsoverdracht heeft plaatsgevonden

Mocht u in een later stadium, ondanks al onze zorg, toch iets tegenkomen op grond waarvan u de koop niet, of onder andere condities gesloten zou hebben, dan adviseren wij hoe verder te handelen.

De tarieven

Onze makelaars zullen u per saldo geld opleveren! Wij besparen u veel tijd, stress, onzekerheid, en voeren op professioneel niveau de onderhandelingen met de verkoper of diens makelaar. In een persoonlijk gesprek lichten wij graag ons tarief toe, waarbij ook wordt gekeken naar andere aspecten, zoals een eventuele 'package deal' wat op u van toepassing kan zijn. Informeer gerust naar de mogelijkheden.